Master of Nutrition – Behind the Scenes

Brætspillet Master of Nutrition skal hjælpe dig og alle hestefolk til at lege sig til den viden og de færdigheder, der skal til for at sikre den bedste fodring og hold af dine heste. Her kan du snuse lidt til arbejdet med udvikling og produktion af spillet. Læs det nyeste først 😉

Master of Nutrition forsøger at medvirke i FN’s verdensmål tryk på billedet og læs mere om, hvordan

Det bliver JUNA Pack i Brabrand, som skal trykke Master of Nutrition.

Idag var jeg i Brabrand og møde Tim Mathiassen, som leder Juna Packs spilproduktion. De har en stor produktion af både populære familiespil samt læringsspil, og derfor er der også megen erfaring, jeg kan trække på i produktionsfasen. Jeg så hele produktionsapparatet og materialerne. Det bliver SÅ lækkert. Det bliver spændende.

Hestene i spillet produceres på CNC-fræseren hos SolidPlast i Egtved, og derefter får de kærlig pleje og farve af borgerne på Naturværkstedet i Ølufvad, syd for Varde.

LAG Fanø-Varde har doneret 100.000 kr til Master of Nutrition!

Nu skal der produceres brætspil i Skovlund-Ansager

NENUC og Hesteagronom Martha Herold Voss er tæt på at kunne trykke på produktionsknappen. Om alt går vel, skal der de kommende år udvikles og produceres brætspil her på egnen. ”Vi er ikke helt i mål med lokalerne endnu. Først skulle vi have spillet i produktion og se om det holder visionen, så nu er vi ved det første trin på stigen!”, fortæller Martha.

Det har været en lang proces. Fire år har det taget at udvikle spillet, og siden de fine tilbagemeldinger på Hest og Rytter i marts, er der arbejdet hårdt på at opstille forretningsmodellen og rejse penge til at sætte spillet i produktion. Det koster cirka 200.000 kr., og takket være LAG-midlerne fra EU mangler vi nu kun 50.000 kr. Disse håber vi at hente via crowdfunding på platformen Booomerang, så støtterne er sikre på at få pengene retur, hvis vi mod forventning ikke når i mål med projektet. Vi håber, at mange vil gå ind og støtte projektet. Det kan gøres på forskellig måde, se her: https://www.booomerang.dk/projects/master-of-nutrition-hold-af-heste-og-rigtig-fodring/

Verdens første

Spillet er en blanding af paratviden og strategi og der findes ikke et tilsvarende spil i Verden. Det har været fire år undervejs fra de første streger og noter på bølgepap med bondegårdsheste som brikker til en færdig prototype med eget design og heste skåret i birkefinér og foderbrikker i fine gammeldags fodersække med tryk. Med prototypen er der udformet en forretningsplan med det mål, at der over en årerække skal udkomme nye spiludvidelser med nye heste og nye dilemmaer, samt en vision om at nå det europæiske marked inden for fem år.

Opslag bragt på Ansager Info

August 2022
Der skal penge til at producere spil!

Resten af foråret 2022 gik med at skabe selve designet til plader og kort. Nye kort blev forfattet. Uglekortet blev skiftet ud med Æselkortet. Ugler er nemlig ikke ret kloge, det er æsler derimod. De er hårdføre, og de holder ved deres beslutninger og tager chancer.

Materialeprøver fra trykkerier blev tjekket og prøvet af, og to trykkerier blev bedt om at give tilbud på trykning af æsker, kort og spilleplader. Disse afventer jeg her efter sommerferien. Det kommer til at koste i omegnen af 200.000 kr. ikke for 200 men for 1000 spil. Fordi det dyreste for trykkeren er at sætte maskineriet i gang, så de sidste 800 spil koster ikke ret meget i forhold til de første 200 spil. Jeg har en del, men ikke alle 200.000 kr.!

Lav en forretningsplan!

Derfor besluttede jeg at søge midler til at finansiere denne første produktion. Og hertil skal der som bilag vedlægges en forretningsplan, som jeg så har brugt sommerferien på. Det var sundt at formulere på skrift for andre, hvad NENUC og jeg står for, og hvad vi forventer os af fremtiden.

Den 8. august er der ansøgningsfrist til LAG-midler. LAG står for Lokale Aktions Grupper, og tildeler EU-midler til projekter med lokal forankring. De modtager så min ansøgning. LAG bidrager med max 50% af det søgte beløb, så for at sikre finansieringen, åbner jeg også den 8. august for et crowdfundprojekt på den danske platform Booomerang.dk. Og her kan du sikre dig, at Master of Nutrition kommer på markedet allerede i dette efterår. Tryk på knappen herunder og læs mere om projektet der:

Marts 2022
Hest og Rytter

Der var gang i den på Hest og Rytter. Både i opvisningshallerne og på vores lille stand i hal F.

Jeg delte stand med de gode damer fra Mikklas centrale kæphesteforbund, og der var kæpheste overalt! Sjovt og dejligt. Det trak også folk til mit hjørne, hvor man kunne prøve at spille Master of Nutrition og snakke med mig.

Desværre var det ikke lykkedes at færdigproducere de 200 Grand Cru Edition, jeg havde sat som mål, men prototypen gjorde sit bedste, også selvom vi spildte kaffe på den. Det lærte vi så af: Alle kort og plader skal overfladebehandles (kacheres), så man kan tørre kaffepletter af ;).

Marts 2022 – CNC-fræseren foler…

Den 2. marts 2022 startede folingen af den første hest til Master of Nutrition. I løbet af dagen forventes de resterende 799 fra denne første udgave at se dagens lys fra to 1250×3000 mm store birkefinerplader.

Intet er for stort eller for småt til mine gode venner i Andersens Steel Company i Egtved.

De 800 heste er vigtige brikker i den første udgave af Master of Nutrition, 200 sæt Grand Cru, nummererede med små overraskelser og signeret af Hesteagronom Martha Herold Voss.

Forfine prototype og forretningsmodel

I februar 2022 begynder designet at sidde i skabet.

Og spillereglerne, spillets struktur, spørgsmål, dilemmaer, missioner – det begynder at sidde i skabet. Konceptet skal være skarpt:

Læringsspillet skal skabe kvalitet i hold af heste og rigtig fodring.

Det skal produceres i Danmark og skabe lokale arbejdspladser.

Materialet skal være træ, pap og papir.

Netværk og samarbejde er vigtigt for processen og produktionen.

Hillerød Horse Show 2021 – og så gik vi på scenen!

Det blev lidt improviseret – for ideen til showet opstod fredag formiddag på Hillerød Horse Show – inden der kommer rigtigt mange mennesker, hvor udstillerne har lidt ro, til at netværke. Så jeg udfordrede fire hestefodereksperter: Nanna fra Lille Haspeholms hestefoder, Marianne fra Hippolyt, Karina fra Aveve og Nanna fra Brogården. Vi havde en fest, og det skal du også have mulighed for!

Projektlederens værktøj

På Hest og Rytter 2020 mødtes jeg med forskellige kreative venner, som gav input og ideer. På billedet her kan du se skitsen af, hvordan jeg begyndte at nedbryde processen i opgaver. Og hvis ikke COVID19 pandemien havde stoppet messen i 2021…

Et blik i mine noter fra en stille stund i marts 2019

Lav brætspil med heste gård som baggrund. Lav felter eller lign. Se videoer til foderproduktion og løs opgaver i marken. Afhængig af  præstationen bliver resultatet godt, middel eller groft hø. Vælge heste til stalden. Vurdere huld, vægt osv. Bestemte valg her kan føre en på heste hospitalet. Kolik, ems, luftvejslidelser…

De første skitser fra sommer 2019

“Passion for brætspil”

Jeg har altid lavet brætspil – her fra min tid som hestelærer på Grindsted Landbrugsskole:

Med tilhørende spørgsmål og hændelser, terninger og brikker, kunne eleverne lege sig til læring om foderets vej fra krybbe til hest og ud i hestepæren.