En lang rejse

Fra konference til direkte rådgivning

Det er længe siden, NENUC opstod, og i starten var det et fælles projekt mellem min gode ven, Christine Brøkner og mig. Da jeg fik mulighed for at overtage projektet som mit eget, greb jeg muligheden for at overføre den oprindelige mission til en mere moderne form og en bredere målgruppe. Herunder kan du læse hele historien.

Med verdensmålene som pejlemærker

Jeg bygger min virksomhed på en meget stærk etik.

Mød Hesteagronom Martha Voss

Min søsters pony var den der kickstartede min interesse for fodring af heste…

En lang rejse

-og en god idé

I starten af oktober 2005 var Christine jeg til en konference i Hannover om hestens ernæring, og der var mange rigtigt gode indlæg. Så meget viden, og alligevel var der alt for mange, som fodrede deres heste forkert. Hvordan kan det være? Vi talte på hjemvejen om, hvordan vi kunne hjælpe med at formidle viden fra forskningen om hestens fodring ud på staldgangen og op i krybberne. Den ene ide tog den anden, og inden jeg blev sat af i Kolding, havde vi en råskitse til den første NENUC, der i september 2006 løb af stablen på Grindsted Landbrugsskole.

Den gang var målgruppen dem, der rådgav hestefolk, dvs. dyrlæger, beslagsmede, foderkonsulenter og undervisere på erhvervsskoler. Konferencesproget var engelsk, idet vi hentede aktuelle forskere fra bl.a. London, Leipzig og Kentucky, for at fortælle om lige netop områder, hvor de var eksperter. Vi fyldte landbrugsskolens foredragssal med deltagere, og skolens hesteelever var aktive som hjælpere. Emnet var forebyggelse af forfangenhed og fordøjelsesforstyrrelser. To år efter var vi klar igen, denne gang med fodring af sportshesten som tema. Og så blev vi optagede af andre ting, børn, karriere og den slags.

NENUC var et fælles projekt mellem Christine Brøkner og jeg. Vi havde hver sin ekspertise men en fælles holdning til, hvad der er sundt for hesten. Christine har siden haft en anden karriere, og i sommer 2017 fik jeg lov til, selv at køre NENUC videre i samme ånd, men på en ny måde. På baggrund af de nye ting, der er sket i hestefodringen og blandt hestefolk. Og de nye ting, jeg har lært i tiden der er gået siden den første konference.

NENUC 2006 – eksempel på programmet

Konferencesproget var engelsk, da vi havde både gæster og forelæsere fra hele Europa.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Cookie- og Privatlivspolitik