Har du styr på hestens indvoldsorm og dine græsfolde?

Den Bedste Sommerfold

Sæt fingrene i dette frie minikursus og få hjælp til indretning og pasning af heste på sommerfold.

Græsfoldene begynder så småt at vågne til live efter en lang, våd og småkold vinter. Vi har haft megen fokus på græsset og især sukkerindholdet, men hesten møder andre udfordringer på fold end sukker. I disse uger vågner også larver fra forskellige indvoldsorm, som har overvintret på folden.

Du har sikkert allerede en god ormestrategi i samarbejde med din dyrlæge. Hvis ikke, vil jeg opfordre dig til at få styr på det. Meget kan forebygges ved at tænke sig godt om og handle i tide.

Et af de tiltag, som jeg vil have fokus på, er at lægge en plan for at nedbringe smittepresset fra ormene græsfoldene. Det har jeg skrevet nogle artikler om til onlinemagasinet Malgré Tout, den første er udkommet i starten af april, og der kommer yderligere to artikler i løbet af maj og juni. 

Her vil der være link til artiklerne, efterhånden som de er udgivet. Linket åbner i et nyt faneblad, så du kommer ikke væk herfra og farer vild på nettet ;).

Her på kanalen vil der også være tema om indvoldsorm.

Kom til gratis webinar om, hvordan du kan begrænse smitte med indvoldsorm ved rigtig pasning af dine hestefolde.

I webinaret vil jeg, hesteagronom Martha Herold Voss, give dig indsigt i de små bæsters livscyklus, og hvordan du kan bruge denne viden til at nedbringe smitteniveauet på folden.

Vi skal blandt andet snakke om:

  • ormene og hvor de er mulige at ramme
  • udvikling i larveantal i løbet af sommeren
  • fjerne hestepærer
  • skifte folde
  • omlægge folde
  • samgræsse med ex kvæg/får

Møde ID: 856 0999 4830
Adgangskode: nenuc

Webinaret optages på video, som senere redigeres og indsættes på Hestepedia som kursus med relevante artikler og info-billeder.

Er du på Facebook?

Så følg med i begivenheden herunder:

Den Bedste Sommerfold

Sæt fingrene i dette frie minikursus og få hjælp til indretning og pasning af heste på sommerfold.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Cookie- og Privatlivspolitik