Katrine harver sporet op

Den Bedste Sommerfold

Sæt fingrene i dette frie minikursus og få hjælp til indretning og pasning af heste på sommerfold.

Har du vandrefold – eller bare hestefolde, som du gerne vil udvikle lidt på? Så læs her om Katrines Eriksens arbejde med at forbedre sit foldsystem til hendes nøjsomme islændere.

Katrine havde bedt mig komme og give hende Enetime i Hest, den 1. juni 2023

Hilsen fra Katrine

“Jeg tog fat i Martha da jeg savnede ro i maven omkring fodring af mine heste. Vi gik sommeren i møde med lidt for mange kilo og der skulle derfor lægges en plan for hvordan jeg sikrede at min hest slankede sig og samtidig fik nok næring og tyggetid.

Med udgangspunkt i mine nuværende forhold talte vi om hvordan jeg kunne skabe et varierende og spændende foldmiljø for mine heste. Vi gennemgik mit foder og lagde en plan for hvordan jeg bedre kan styre foderindtaget hen over året.

En uge efter Marthas besøg er min hest allerede begyndt at tabe sig og han virker glad og tilfreds. Små justeringer har gjort en kæmpe forskel og det har givet mig den ro jeg havde brug for.

Tak for besøget Martha!”

Hvad var det, Katrine gjorde?

Katrines ene islænder er en voksen ridehest, mens den anden er en 2-års plag, som gerne må vokse lidt mere. Så hun skal holde tungen lige i munden, så hun sikrer at begge heste får dækkes deres behov, og stadig har deres sociale fællesskab på fold.

Hun valgte tre indsatsområder:

  • Opharvning af vandresporet og foderkasser med halm og lidt hø blandet i, så hun kan begrænse den voksne islænders græsoptagelse.
  • Adgang til et krat med hvidtjørn og brændenælder, som giver begge heste noget at rive i
  • Nogle mindre folde med mulighed for stribegræs, hvor hun kan have den unge noget mere af tiden, mens den anden går på sporet.

Se billederne i galleriet herunder og lad dig inspirere:

Den Bedste Sommerfold

Sæt fingrene i dette frie minikursus og få hjælp til indretning og pasning af heste på sommerfold.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Cookie- og Privatlivspolitik