Kickstart din sundhed på magiske Møn

Bliv en stærkere leder af din sundhed gennem viden og træning. Udforsk dine muligheder og styrk dine begrænsninger.

En uge med spændende udfordringer i form af kostomlægning, træning og viden om din krop og din hjerne – og om hestens.

Den 4.-10. august 2019.

Kurset finder sted i herskabelige omgivelser på gæstesædet The Lodge, Stengårdsvej 4, Borre Møn.

Spørgsmål?

Kontakt os gerne på mail eller ring på tlf. 21 28 66 38

 Få bedre velvære efter en uge med kompromisløst lavt blodsukker

Genvind kontrollen over ”sukkercrawings” og føl dig fri til at leve uden hele tiden at skulle spise for at “være klar i hovedet”:

 • Mere energi og overskud
 • Indsigt i dine muligheder for at træffe de valg, som passer ind i din livsførelse, så du kan forme din egen konkrete strategi for et sundere liv.

Vi har samlet et team, som står klar til at udvide din horisont, guide dig gennem denne sundhedsuge for krop og sjæl:

 • Forsker og farmaceut, Anette Sams, som med baggrund i diabetesforskning, er en af dem, der ved allermest om, hvad du kan gøre for din sundhed ved at undgå forarbejdet sukker og stivelse.
 • Agronom, Christina Keppie, som med dyb indsigt i hestens ernæring og fodring også forstår at omsætte sin viden i forhold til sin egen sundhed. For de hesteinteresserede vil Christina bidrage med sin viden om fodring, og derved give jeres heste mulighed for et sundere liv.
 • Agronom og diplomleder, Martha Voss, kæder det hele sammen og giver dig redskaberne til i praksis at tage lederskabet for dig selv, din familie (og din hest). Det giver dig en personlig gevinst, som du oven i købet kan udbrede i forhold til job og karriere, idet du kommer til at lege med redskaber og forståelse for forandringsledelse og selvledelse.

 Og så får vi besøg af forskellige spændende mennesker, som bidrager med forskellige indsigter og træning.

Ved siden af dit personlige udbytte af kurset kan du også bruge redskaberne i dit professionelle liv. Dels tuner du din personlige effektivitet, dels kan du bruge din indsigt og redskaberne til virksomhedsudvikling, personalepleje m.v.

Highlights til programmet

Som den faste stab vil du møde Christina og Martha. Vi vil sørge for en masse praktisk og lede aktiviteterne i løbet af ugen.

Vi tager tingene som de kommer, og hjælper dig med komme på plads og lære dine nye venner at kende. 

Hver morgen vil vi forkæle dig med morgenmad og lækre overraskelser, mens du tager en tur ned og op ad Klinten, ordner din hest eller går en tur i det altid dejlige vejr.

Til heste, som skal i boks om natten, har vi sørget for spåner til strøelse samt wrap til foder. Du skal så bare selv medbringe det, din hest ellers har brug for.

Klik på billederne og læs mere om os.

Sandheden om sukker kommer til Møn!

Anette Sams er en kvinde med en mission. En sukkermission. Vi skal alle være sukkersmarte – altså sukkerkloge, så vi kan nyde sødmen uden at udsætte os selv for farer! Vi er så heldige, at Anette ville komme til Møn sammen med os og udfordre os på vores viden om sukker, og de valg, vi tager i forhold til vores kost og vores sundhed. Hun vil bidrage til at I kan,

 • Etablere sundhedsfærdigheder igennem biologisk logik og fascination.
 • Skabe bevidsthed om de sundhedsmuligheder, vi overser som mennesker og som samfund.
 • Gøre Danmark til det første land i verden, der ser et fald i antal individer med diabetes 2 igennem.

Og jeg siger det bare – hun gør det så spændende at du ikke kan lade være med at tænke og gøre nyt, når du har mødt hende.

Tryk på billedet her til venstre og læs mere om Anette og hendes mission.

Du kan bruge viden om din egen sundhed til at sikre en sund hest. Der er selvfølgelig forskelle, og Christina trækker på sin store baggrund i hestens ernæring og fodring for at give dig viden og redskaber til en sund fodring af din hest.

Desuden vil I være med til en urpremiere på spillet “Fodermester”, som Martha er igang med at udvikle – specielt til jer, og andre hestefolk, som vil holde deres heste sunde.

Der er sket rigtigt meget i forskningen af hvordan vore hjerner fungerer. Det er helt forunderligt, hvad den kan, vores hjerne, men nogle gange snyder den os altså. Vi vil tage udgangspunkt i videoer og oplæg omkring den viden der er, og så vil vi lave nogle forskellige små øvelser, som måske kan lære os at snyde vores hjerne!

Vi får besøg af Christinas mand, Rolf, som har arbejdet en del med ledelse og mennesker. Han har nogle interessante vinkler på, hvordan vores hjerne virker.

Et måltid skal være en fest!

Også selvom det er hverdagsmad. Med få virkemidler kan vi gøre det spændende og nemt! I alt for mange køkkener er grøntsagerne henvist til en rolle som “garniture” i form af en slatten gulerod og en salatblad. Intet under, at mange ikke gider grøntsagerne.

Det vil vi lave om på. Vi vil udforske forskellige opskrifter, hvor grøntsagerne får stjernestatus! 

Madprincipperne under kurset er:

 • Mad laves af råvarer! Altså ingen tilsat sukker og raffineret stivelse. De kulhydrater vi indtager skal være de gode fibre fra grønsager, som styrker vores mikrobiota i tarmen.
 • Vi spiser tre solide hovedmåltider om dagen! Så bliver vi godt mætte og kan bedre koncentrere os om aktiviteterne Derfor er der ikke mellemmåltider og snacks, udover kaffe, the, vand…
 • Bæredygtighed i husholdningen! Rester genbruges dagen efter til morgenmad, og frokost. Vi har stor fokus på de plantebaserede råvarer, suppleret med gode næringsstoffer fra kød og fisk.
 • Lokalt engagement! Vi har en aftale med den lokale Dagli’Brugs om levering af råvarer.
 • Mad laves i fællesskab! Vi laver morgen mad til jer, og frokosten stiller vi frem i fællesskab. Aftensmaden er et fælles projekt, hvor vi er i køkkenet sammen og udforsker forskellig slags madlavning. Vi planlægger også retterne i fællesskab.

På Møn får vi et fantastisk landskab, perfekt skabt til fysisk aktivitet. Vi har Møns Klint i baghaven med egen sti der op. Der er flere småveje med gode muligheder for cykle- og vandreture. Til vandrefolket har lokale ildsjæle udviklet Camønoen, den ultimative vandretur på 175 km over Møn, Nyord og Bogø. Vi har valgt nogle aktiviteter, vi er sammen om, og ellers er det op til dig, hvordan du vil være aktiv. Vi skal selvfølgelig alle nogle ture ned og op ad Klinten, gerne hver dag. Og mon ikke der er mulighed for en dukkert?

Men, vi skal jo også opleve naturen på anden vis, så vi booker billetter til Sejlkutteren Dicovery, som tager os ud på en to timers tur om den seks km lange hvide klint.

Vi har engageret yogalærer Naseem Khakoo, The Heart of Being. Hun kommer to gange og instruerer os.

Amanda, som arbejder på Møn Resort kommer ud og rider en tur med os som guide. Og mon ikke du kunne løbe med noget af vejen, hvis du ikke har hest med.

På programmet kalder vi de øvrige aktiviteter Ridning/klintecrawl. Klintecrawl dækker alle slags fysisk aktivitet i området, og ved morgenbordet aftaler vi nærmere hvad og hvem. Herunder har vi vist muligheder, som vi kan variere mellem:

 • Ridning i terrænet – perfekt for TREC- og jagtryttere. Husk kompas, vi farer helt sikkert vild!
 • Miljøtræning og leg med heste – for alle. Hesten kan også bruges om træning i personlig udvikling.
 • Dark riding -hvis du tør ride ud i mørket og lade heste guide dig.
 • Morgenbadning
 • Gør dit arbejde smart – udvikling af daglig fitness på hjemmefronten
 • Løbe- / Vandreture
 • Minigolf m.v. på Møns Resort
 • Kulturelle besøg – museer, kunsthåndværk m.v.
 • Leg og hygge i almindelighed – om bordet, om bålet…