Udgivet i Skriv en kommentar

Valentines Vafler

Fynske hjertevafler med æbleflæsk, LCHF style.

Dette er verdens nemmeste morgenmad (selv undtaget B&B, men så skal du jo køre langt for og sove et fremmed sted for at slippe for at lave det selv). Hvis du planlægger eller bare laver store portioner æblemos til køleskabet og vafler til fryseren, er det ingen sag at lune en vaffel og toppe den med lækker æblemos, bacon og yoghurt, eller hvad du nu kan lide. Vaffelopskriften er inspireret af Madbanditten – der kan du finde flere variationer på lækre LCHF-vafler.

4 personer

Æbleflæsk:

  1. 1 stort madæble
  2. 4-5 blommer
  3. 1 spsk vand eller cognac, hvis du kan li det
  4. Vanillepulver, kardemomme, kanel ol.
  5. 1 pk bacon

Vask æblet. Skræl det kun hvis skallen er grim. Fjern kernehus og skær æblet i tern. Vask og halver blommerne og fjern stenene. Kog det hele let sammen, til æblerne er møre. Smag til med krydderierne som du synes om. Er du en sukkergris, så tilsæt lidt honning. Jeg laver som regel en større portion som kan holde sig i glas i køleskab flere uger. Så er det også hurtigere om morgenen, lige at bruge en stor skefuld fra glasset. Kan bruges til alt muligt, også som fyld på knækbrød ol.

Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken. Halver baconstykkerne og fordel dem ovenpå. Læg endnu et stykker køkkenrulle over og giv det 2 min i mikroovnen ved fuld styrke. HUSK: Mikroovnene fungerer forskelligt, så prøv dig forsigtigt frem. Vores er en billig ting fra Bilka for 10 år siden… Du kan også stege bacon på panden, hvis du elsker stege-os i køkkenet 😉

Vafler:

  • 3 æg
  • 100 g smøreost (Buko naturel, eller den Pikantost, du elsker)
  • ½ dl yoghurt, fløde eller kokosmælk.
  • ½ dl pofiber eller 2 spsk HUSK eller kokosfibermel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl blomkåls cous-cous – en rest fra dagen før. Kan også være med spinat, løg eller hvad du kan lide. Blomkål er meget mild i smagen.

Blend eller pisk æg, ost og yoghurt. Tilsæt pofiber og bagepulver, rør sammen og til slut blomkålen. Bag vaflerne i dit yndlingsvaffeljern – helst det med hjertefacon, nu det er den 14. februar 😉

Læg en vaffel på hver tallerken, herpå en stor klat æblemos og en klat græsk yoghurt/cremefraiche. Top med bacon og drys evt. hakkede nødder og et klip karse ol. Se billedet.

OBS: Det er meget solid morgenmad, så lad endelig være med at ødelægge din fordøjelse med rundstykker, havregryn og andet kedeligt fyldfoder 😊

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.